SOMMARENS INVENTERINGAR ÄR AVSLUTADE! (Sep 15, 2020)

Idag ska det tydligen vara den sista sommardagen, och det passar bra då det blivit dags att börja reflektera över sommarens fältarbete. Tack vare många tips från allmänheten så hade jag och mina kollegor fullt upp från juni till augusti. Vi besökte nästan hela askens utbredningsområde, från Fors i södra Dalarna till Trelleborg i Skåne.

För min del var det bästa att få träffa alla engagerade människor. Det var roligt att upptäcka att intresset för ask är stort, och som ny i detta projekt kände jag mig väldigt välkommen var jag än reste.

Nu stundar hösten, och med den många timmars analyserande och sammanställande av informationen vi samlat in. Förhoppningsvis har vi möjlighet att göra återbesök nästa år för att utvärdera våra intryck från denna sommar. Det blir en liten ljusglimt i höstmörkret att tänka på utförda och kommande inventeringar. Så än en gång: tack till alla er som tipsat!

Sep 15, 2020